Ik wil groene stroom van het Zonnepark

Energie VanOns koopt onze zonnestroom
De groene stroom van ons zonnepark verkopen we aan het coöperatieve energiebedrijf  ‘Energie VanOns’. Energie VanOns is meer dan ‘gewone’ groene energie. De stroom wordt lokaal opgewekt door meer dan honderd energiecoöperaties.  De winst die Energie VanOns maakt, wordt terug gegeven aan de regio. Van dorpshuis via speeltuin tot weer nieuwe windmolens of zonnepanelen: Energie VanOns geeft de regio extra energie. Deze formule past uitstekend bij de werkwijze van Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter.

Wierdense groene stroom kopen via Energie VanOns

De Stichting Duurzame Energie Wierden Enter wil het gebruik van duurzame energie bevorderen en inwoners mee laten profiteren van ons zonnepark. Daarom geven wij inwoners van de gemeente Wierden een overstapkorting.

U ontvang 250 euro korting als u een contract voor een jaar afsluit voor elektriciteit (en eventueel gas). Als u alleen elektriciteit afneemt ontvangt u toch de korting van 250 euro.

  • € 250 voor een contract van 1 jaar
  • € 100 / jaar voor trouwe klanten

Als de bedrijfsresultaten van De Groene Weuste het toelaten willen wij trouwe klanten belonen met een extra korting. In 2022 was dat € 250 / klant. Let op: Voor de genoemde kortingen is een budget vastgesteld. Hier geldt dus op = op!

Deze kortingen zijn niet zichtbaar in het maandbedrag wat u te zien krijgt bij het overstappen. De kortingen worden namelijk rechtstreeks door de stichting aan u overgemaakt en niet via de jaarafrekening van stroom en gas. Om gebruik te maken van deze kortingen moet u dus te zijner tijd uw bankrekeningnummer aan ons doorgeven.De welkomstkortingen worden uitbetaald door onze stichting bij de eindafrekening. Ziet u er tegenop om over te stappen? Dat is nergens voor nodig. Met een paar muisklikken is het geregeld. En als het nodig is helpen we u erbij.

En inwoners buiten Wierden dan?
Ook zij kunnen Wierdense groene stroom kopen. Zij kunnen echter niet profiteren van de hierboven genoemde voordelen die inwoners van de gemeente Wierden genieten. Wilt u Wierdense groene stroom kopen maar u woont niet in de gemeente Wierden dan kunt u zich aanmelden.

Waarom klant worden van Energie VanOns?

Misschien is Energie VanOns niet het goedkoopst maar zeker ook niet de duurste energieleverancier. Wij hopen dat u vooral klant wil worden omdat u bewust kiest voor duurzame energie en omdat u zich verbonden voelt met ons zonnepark.

Terugleveren bij Energie van Ons

Klanten die zelf zonnepanelen hebben ontvangen kunnen hun hele gebruikte en opwekte stroom salderen.  Lever je meer terug dan je gebruikt (op jaarbasis) dan ontvang je sinds 1 maart 2023 onderstaande terugleververgoeding:
Modelcontract – 50% van het kale leveringstarief, inclusief BTW.
Flexibel contract met maandelijks wijzigende tarieven– 70% van het kale leveringstarief, inclusief BTW.
Vast contract – 70% van het kale leveringstarief, inclusief BTW.

Als inwoner van de gemeente Wierden gaat u toch ook voor Wierdense groene stroom? Meld u aan met de linkerknop hieronder. U komt dan via een bestelknop in een invulpagina voor uw postcode, huisnummer en gas- en stroomgebruik. Vervolgens krijgt u een jaarbedrag te zien wat u gaat betalen. Er gaat nog een eenmalige welkomstkorting vanaf die u van de Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter krijgt als overstapkorting. Dit bedrag is niet in het maandbedrag verwerkt.

U krijgt dan binnenkort een contract ter ondertekening van Energie VanOns. Uw contract gaat in als uw huidige contract afloopt.

500 euro overstapkorting bij laag inkomen

Alle inwoners (huurders én woningeigenaren) die voldoen aan de voorwaarden kunnen ook in aanmerking komen voor een extra tegemoetkoming wanneer zij overstappen naar stroom van het zonnepark. Bij een overstap ontvangt u van Stichting Duurzaam Wierden-Enter tien keer 50 euro per maand tot een maximum van 500 euro. Wilt u gebruik maken van deze regeling neem dan contact met ons op via het Energieloket.

Ik woon in de gemeente Wierden.

Ik wil groene stroom van De Groene Weuste.
Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Schermafdruk 2017-06-28 19.40.12

  Ik woon buiten de gemeente Wierden.

Ik wil groene stroom van De Groene Weuste.
Klik op onderstaande button voor meer informatie.Schermafdruk 2017-06-28 19.40.20